Apartmaji v mestu Lopar google plus Apartmaji v mestu Lopar booking 2016 Apartmaji v mestu Lopar booking 2017

Lopar – popolna turistična lokacija

Mesto Lopar (Rab, Hrvaška) je odlična počitniška destinacija zahvaljujoč izjemno prijetnemu mediteranskemu podnebju in ohranjeni naravi. Lopar je odlična lokacija za sproščujoče počitnice, a obenem nudi veliko zanimivosti za vse obiskovalce, ki iščejo adrenalinsko doživetje. Ta turistični kraj ima ogromno lepih in peščenih plaž, ter svojim obiskovalcem ponuja različne športne in prostočasne dejavnosti. Prvi turisti so to mesto obiskali pred več kot 100 leti, od takrat pa se je Lopar vseskozi razvijal v ena izmed prvovrstnih turističnih destinacij. Obiščite Lopar in doživite popoln oddih.

Šport in zabava v mestu Lopar

Zabava v mestu Lopar

Ko boste našli primerno namestitev in prispeli na otok, vas bo Lopar presenetil z izbiro športnih dejavnosti in dejavnostmi za prosti čas. Če ste atletski tip, ali pa če si želite ogledati in izkusiti nekaj novega, lahko na otoku Lopar preživite počitnice polne aktivnosti. Našteli vam bomo zgolj nekaj športnih in zabavnih aktivnosti, ki jih naš kraj ponuja(skoraj vsako poletje se pojavi tudi nekaj novega): Nočni klub, Aquapark, vožnja s kajakom, potapljanje, Water Ball, Aquagun, izleti, surfanje na vodi, parasailing, tenis, mini golf, tekaške proge, trampolini, nogomet, košarka, namizni tenis, pohodništvo, bungee trampolin, surfanje, odbojka na plaži, koktejl bari in izleti na otoke Goli in Grgur.

Spomeniki in zgodovina naselja Lopar

Sveti Marin, Lopar

Na območju Lopar ostajajo sledovi naselja, ki sega v zgodovino vse do kamene dobe. To naselje je obstajalo skozi kameno dobo, ter vse do bakrene in bronaste dobe do 4. stoletja, ko je bila na isti lokaciji zgrajena prva grška vojaška utrdba. Med prebivalci mesta Lopar je bil najpomembnejša zgodovinska osebnost Sv. Marin, ki je bil pomemben za celoten otok Rab. Ukvarjal se je s kamnoseštvom in bil znan kot ustanovitelj prve republike na svetu, ki se imenuje San Marino. Slika Svetega Marina še danes krasi grb mesta Lopar.

Otok Rab – mesto in informacije

Če želite obiskati Lopar, je dobro poznati nekaj dejstev o otoku Rab. Ta se nahaja v Primorsko-goranski županiji, v Kvarnerskem zalivu na severni strani Jadranskega morja, v neposredni bližini otoka Krk in Cres. 22 km dolžine je posajenih z osmimi naselji: Mesto Rab, Lopar, Banjol, Barbat, Kampor, Mundanije, Palit in Supetarska Draga. Po popisu leta 2011, ima otok Rab manj kot 9000 prebivalcev. Med zgodovinskimi osebnostmi najbolj izstopa Ivan Krstitelj Rabljanin (okoli 1470 - 1540), ki se je ukvarjal z bronom, ter bil tehnolog in umetnik. Čeprav je Rab eden od manjših otokov na Jadranu, je izjemno priljubljen zahvaljujoč turističnim znamenitostim in ohranjeni naravi.

Apartmaji mesta Lopar

Iščete apartmaje v mestu Lopar?

Sobe v mestu Lopar

Želite najeti sobo v mestu Lopar?